Фърдинанд призова за анулиране на сезона


Н. Гавазов

Фърдинанд призова за анулиране на сезона

Легендата на Манчестър Юнайтед  Рио Фердинанд поиска отмяна на сезона във Висшата лига и оставяне на Ливърпул без титла.

Припомняме, че пандемията на коронавирус спря сезона във Висшата лига във време, когато Ливърпул трябваше да спечели две срещи  преди дългоочакваната титла. Фърдинанд обаче не вижда възможност за възобновяване на кампанията без риск за човешкото здраве.

"Просто мисля, че този сезон на Висшата лига трябва да бъде отменен. Просто го отменете. Знам, че много фенове на Ливърпул ще ми кажат: "О, Рио, казваш това, защото подкрепяш Манчестър Юнайтед, а Ливърпул  е на прага на титлата.

Но това не е въпросът. Просто не виждам начин да бъде завършен сезонът, без да излагам хората на риск. Просто е. Дори да играете без зрители, играчите ще се съберат там. Не са ли играчите част от обществото?

Със сигурност ще има футболисти, които ще страдат от вируса. Някой може да не се възстанови от него, някой ще го прихване от други. Тогава вирусът ще премине към останалите играчи, които ще поставят отборите в неравностойни условия и за това не мисля, че е правилно да се доиграе сезонът.

Освен това на стадиона все още ще има други хора - като персонал или служби за сигурност. Това излага на риск всички.

Слушайте, всички обичаме футбола. Обичам го, вие го обичате. Но това не е въпрос на живот и смърт. В такива ситуации здравето на хората трябва да бъде преди всичко.

Започнете сезона на чисто. Когато здравословната ситуация отшуми, започнете новия сезон, защото просто не виждам как можете да се играе в този момент.

Ако се събудим след месец и страната веднага се върне към нормалното си състояние, тогава можем да говорим за възобновяване на сезона. Но сега не го виждам", заяви Фърдинанд.

Напомняме, че сезонът в Англия е спрян до 30 април, но според различни източници и най-вече специалисти, кампанията може да бъде възобновена не по-рано от края на месец май. Според последни данни, Висшата лига е готова да бъде завършена сегашната кампания, дори тя да бъде рестартирана през юни.

 

  Сподели
441