Рууни: Ливърпул ще спечели Висшата лига


Н. Гавазов

Рууни: Ливърпул ще спечели Висшата лига

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед, а сега играещ треньор на Дарби Каунти Уейн Рууни заяви, че този сезон не може да бъде отменен, оставяйки Ливърпул без титла във Висшата лига.

Напомняме, че сезон 2019/20 бе спрян поради пандемията от  коронавирус в момент, когато Ливърпул е само на  две победи от първата си титла в Англия от 1990 година.

През миналата седмица бе решено паузата да бъде удължена до 30 април, но клубовете правят всичко възможно, за да бъдат завършени останалите мачове, без значение колко време отнема това. Рууни одобрява това намерение.

"Ливърпул ще спечели Висшата лига. Има фенове на Евертън, които ми се обаждат и казват: "Сезонът трябва да бъде отменен".  Разбира се, като възпитаник  на Евертън и футболист, който игра 13 години в Манчестър Юнайтед, част от мен смята, че би било добре да се лиши Ливърпул от титлата във Висшата лига. Но не. Те бяха фантастични и се справиха чудесно. Можете ли да си представите, че чакате 30 години, а след това ви отнемат титлата по този начин? Ще бъде справедливо да завършим този сезон.

Няма да се изненадам, ако краят на този сезон се забави до края на 2020 г. Футболът, както всяка друга индустрия, трябва да се вслушва в препоръките и да предприема предпазни мерки. Не поддържам възможността да играя на празните трибуни. В крайна сметка това все още означава среща на група хора. В мачовете трябва да има линейки, лекари, медицински работници. Няма начин без тях. Трябва да има полиция. Защо да ги събираме на футболен мач, ако в днешната криза тяхното местоположение е по-важно другаде?", заяви Рууни.

  Сподели
253