Варди се върна с два гола над Вила


И. Ангелов

Варди се върна с два гола над Вила

Лестър Сити посрещна Астън Вила в срещата от двадесет и деветия кръг на английската Висша лига. Днес на "Кинг Пауър Стейдиъм" домакините спечелиха с 4:0, а завърналият се след травма като резерва Джейми Варди се отчете с две попадения за по-малко от половин час игра в края на срещата.

В 40-ата минута днес Хенри Барнс откри резултата, когато се възползва от комична грешка на вратаря Пепе Рейна, който напусна вратата си далеч пред своите защитници, за да бие нападателя, беше финтиран елементарно и за Барнс остана да стреля на празна врата за 1:0. Лестър домираше в положенията в първото полувреме, като след корнери близо до гол бяха Евънс, Сюнчу и Ихеаначо.

Във втората част Джейми Варди се включи на мястото на Ихеаначо в 60-ата минута, и само след минута той получи шанс да изпълни дузпа, за предполагаема игра с ръка в полето на Тайрон Мингс. Варди стреля в средата като прати Рейна в грешна посока за 2:0.

В 80-ата минута Варди напредна от ляво, опита да центрира, но топката бе блокирана и остана в него, а той завърши с удар в близкия на Рейна ъгъл за 3:0. В 84-ата минута Барнс вкара отново за да достигне до 6 гола за сезона, когато Олбрайтън от дясно пусна ниско центриране към дузпата и нападателят не остави шанс на Рейна за 4:0.

 

  Сподели
218