Юнайтед успя със Сити, Марсиал изравни Кантона


И. Ангелов

Юнайтед успя със Сити, Марсиал изравни Кантона

Манчестър Юнайтед посрещна Манчестър Сити в суперсблъсъка от неделния набор срещи от двадесет и деветия кръг на английската Висша лига. Днес домакините от "Олд Трафорд" спечелиха с 2:0 с гол на Антони Марсиал, който изравни рекорд на легендарния Ерик Кантона в мача. Само двамата в историята са вкарали в 3 последователни дербита на Манчестър (между март 1993 и април 1996 Кантона обаче достигна до 5 поред).

Началните срещи бяха по-силни за Сити, но гостите завършиха полувремето с антирекорд по отправени удари при Гуардиола - 1. В 30-ата минута след статично положение Бруно копна топката над защитата за Марсиал, а той завърши от воле в близкия ъгъл за 1:0. 

След почивката Сити владееше топката много повече от съперника, като в 48-ата минута гол на Агуеро не бе зачетен след ВАР решение за засада. Юнайтед използваше Даниел Джеймс да организира бързи контри след като спираше атаките на противника, и действително Едерсон бе изпитан на няколко пъти, докато въпреки владението си "гражданите" не притесняваха особено Де Хеа.

В 96-ата минута пък Едерсон с ръка от ръба на наказателното си поле хвърли топката към центъра, но не към свой колега, а към Скот МакТоминей, който завърши от дистанция на празна врата за 2:0. Така за първи път от 2009-10 г. Юнайтед постигна дубъл над Сити за сезона.

  Сподели
631