Уотфорд показа как се бие Ливърпул


И. Ангелов

Уотфорд показа как се бие Ливърпул

Уотфорд посрещна Ливърпул в срещата от двадесет и осмия кръг на английската Висша лига. Днес на "Викъридж Роуд" домакините изнесоха перфектен мач и надиграха убедително своя гост, като повдигнаха педала от газта едва когато вече водеха с 3:0. С победата Уотфорд излезе от опасната зона на дъното на 17-ата позиция, но с равни точки с 16-я Уест Хем и 18-я Борнемут.

Уотфорд показа намеренията си днес още от първата минута, и Жерар Деулофеу на два пъти преди 10-ата минута бе близо до гола след навлизане от левия фланг към наказателното поле. Испанецът бе основната движеща сила на отбора в първото полувреме, но в 32-ата минута при единоборство с Ван Дайк той падна на земята с тежка травма. След няколко минути докторска намеса, Деулофеу бе изнесен на носилка с кислородна маска, като в игра се появи Перейра.

Така Ливърпул овладя топката за остатъка от полувремето, но до края му отправи само 1 удар по вратата на съперника, и то неточен. Това е най-слабата подобна статистика за отбора от пристигането на Юрген Клоп начело.

След почивката Уотфорд отново излезе организирано и продължи да надиграва. В 54-ата минута след тъч гостите позволиха топката да достигне до наказателното поле, където Дукуре открадна топката пред Ловрен, подаде успоредно през Ван Дайк и Исмаила Сар завърши за 1:0.

В 60-ата минута Дийни от дясно изведе перфектно Сар отново зад Ван Дайк, и нападателят копна топката над вратаря за 2:0. Клоп опита да реагира като представи в игра Лалана и Ориги вместо Вайналдум и Чембърлейн. Именно Лалана в 66-ата минута с удар от дистанция нацели гредата на противника.

В 72-ата минута обаче Уотфорд вкара отново, когато след грешка в защита Исмаила Сар пресече и принуди Алисон да излезе от линията си, като след това подаде на Дийни на празна врата за 3:0. След този гол домакините вече приеха играта на съперника, а Клоп добави и Минамино в игра, без резултатът да се промени повече.

Така походът от 44 срещи във Висшата лига без загуба за Ливърпул бе прекратен. За последно тимът загуби на 3-ти януари, 2019 г. във Висшата лига.

  Сподели
623