Арсенал надви Евертън в зрелищен двубой


И. Ангелов

Арсенал надви Евертън в зрелищен двубой

Арсенал прие Евертън в срещата от двадесет и седмия кръг на английската Висша лига. Днес на "Емирейтс Стейдиъм" домакините спечелиха с 3:2 мача, но събитията на терена бяха изключително много. Нкетиа и Обамеянг бяха под прожекторите за "артилеристите".

Още преди да изтече 1 минута игра Евертън поведе днес след центриране на Сигурдсон от статично положение, с което Луис не се справи добре и Калвърт-Люин завърши с акробатичен удар от въздуха за 1:0 по красив начин. Последва положение пред Айуоби да удвои в 9-ата минута.

В 20-ата минута Колашинац бе заменен принудително за Арсенал от Сака. В 27-ата минута Нкетиа изравни резултата именно след центриране на Сака за 1:1.

В 33-ата минута Обамеянг направи пълен обрат когато избегна капана на засадата при подаване на Давид Луис и завърши уверено в далечния ъгъл за 2:1. Точно преди почивката обаче Ришарлисон върна статуквото за 2:2 след един корнер и отклонена топка от Мина.

Секунди след подновяването на играта Обамеянг вкара за 3:2. Само 23 секунди бяха нужни Пепе да намери главата на нападателя за попадението.

До края на срещата и двата отбора не разочароваха с играта и видяхме изключително много положения, изяви на двата вратаря и някои феноменални намеси на Бернд Лено за Арсенал. В 86-ата минута Нкетиа бе най-близо до нов гол с удар в гредата на Пикфорд.

  Сподели
355