Джерард: Искам съперничество с Лампард и Моуриньо


И. Ангелов

Джерард: Искам съперничество с Лампард и Моуриньо

Босът на Рейнджърс Стивън Джерард сподели, че може само да похвали работата, която върши Франк Лампард начело на Челси, но той би приветствал съперничество в него във Висшата лига. Джерард и Лампард играха в сърцето на полузащитата на Англия повече от 10 години и натрупаха по над 100 мача с националния отбор преди навлизането в треньорската професия.

"Аз адмирирам Франк заради смелостта му, той води Челси в най-голямата лига в света по време на трансферна забрана. Горд съм, че той ми беше съотборник. Очевидно между мен и Франк ще има сравнения, защото беше така и по време на кариерите ни като играчи.

"Можем ли да играем заедно? Кой бе по-добър? Все още го има този елемент, но реалността е, че имаме две различни работи в ръцете си. Аз съм сигурен, че и той е мислил за нашето съперничество. Аз бих искал да съм съперник на Жозе Моуриньо. Разбирам защо хората смятат, че ще поема Ливърпул след Клоп, защото бях капитан толкова време, и голяма част от феновете биха ме приветствали.

"Но аз съм достатъчно умен за да зная, на първо място, че за тази работа първо трябва да си достатъчно добър. Собствениците трябва да мислят, че ти си правилният човек. Ако получа шанс в Ливърпул искам да съм възможно най-добре подготвен. Не можеш да планираш всичко сезон по сезон. Ако нещата се влошат за месеци, ти ще си безработен.

"Дали съм готов да поема Ливърпул сега? Може би не."

  Сподели
211