Лампард: Магуайър трябваше да бъде изгонен


Н. Гавазов

Лампард: Магуайър трябваше да бъде изгонен

Наставникът на Челси Франк Лампард се оплака от системата VAR, която не намери причина да отстрани защитника на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър в снощния мач с Манчестър Юнайтед от 26-я кръг на Висшата лига на Англия.

Именно Магуайър вкара втория гол на своя отбор, благодарение на който Юнайтед спечели с 2:0  на "Стамфорд Бридж" в понеделник вечер.

Този мач можеше да протече по съвсем различен сценарий, ако през първото полувреме, когато резултатът все още не бе открит, Магуайър бе получил червен картон за изритване на нападателя на "сините" Мичи Батшуай.

И въпреки че реферът Антъни Тейлър се обърна към VAR в тази ситуация, лично той отказа да гледа повторението. Според Лампард, системата за видеопомощ е подвела  рефера.

"Хари Магуайър трябваше да получи червен картон - вместо това той вкара втори гол и това промени играта. За такива ситуации бе въведен VAR. Но, ако сами не погледнете монитора, няма как да видите какво се е случило.

Когато тестът за VAR е в ход, вие изчаквате и се надявате на правилното решение. В този случай грешното решение бе току-що взето. Поради наличието на VAR с това е още по-трудно да се примирите, отколкото преди", заяви Лампард.

  Сподели
187