Пепе с гол и 2 асистенции срещу Нюкасъл


И. Ангелов

Пепе с гол и 2 асистенции срещу Нюкасъл

Арсенал прие Нюкасъл Юнайтед в срещата от поредния двадесет и шести кръг на английската Висша лига. Днес на "Емирейтс Стейдиъм" домакините спечелиха с 4:0 след прекрасна игра от Никола Пепе, който първо асистира за гол на Обамеянг, и вкара сам втория в срещата. Йозил и Лаказет вкараха два късни гола за крайния резултат.

До почивката обаче голове нямаше, Арсенал доминираше с владението срещу добре наредена отбрана на гостите. Нкетиа и Сен-Максимен бяха основните хора, носещи опасности за двата тима.

В 51-ата минута Нкетиа се размина със страховит гол за домакините в добро положение, но нацели гредата със силен удар. 3 минути след това Пепе центрира перфектно за Обамеянг, който с глава прати топката далеч от Дубравка за 1:0.

В 57-ата минута Сака се справи красиво с Лазаро и Алмирон и намери Пепе на дузпата за удар и 2:0. До края последваха и някои опасности от гостите, но Кларк се размина с гол от близо, а Максимен нацели гредата. В 90-ата минута резервата Лаказет асистира на Йозил за удар от близо, който с късмет премина през Дубравка за 3:0. 5 минути след това Пепе бе изведен в наказателното поле и пусна топката към дузпата за Лаказет, който вкара за 4:0.

  Сподели
479