Тотнъм с късна драматична победа над Вила


И. Ангелов

Тотнъм с късна драматична победа над Вила

Астън Вила прие Тотнъм в срещата от поредния двадесет и шести кръг на английската Висша лига. Днес гостите на "Вила Парк" изостанаха в резултата след автогол на Алдервайрелд, той се реабилитира с гол, а Сон донесе обрат, преди домакините да се върнат до 2:2 след гол на Енгелс. В предпоследната минута на добавеното време обаче Тотнъм успя да спечели срещата с 3:2.

Само след 9 минути игра днес резултатът бе открит когато Ел Гази премина през Дейвис на десния фланг и центрира остро, а Алдервайрелд пресече топката към собствената си мрежа преди тя да попадне в Самата на върха на атаката на Вила - 1:0.

В 27-ата минута Тотнъм изравни когато след корнер домакините не се справиха добре, топката попадна в Алдервайрелд на трудна позиция, но той се справи за да стреля и матира вратаря за 1:1.

Точно преди почивката Енгелс фаулира Бергвайн в наказателното поле и Сон застана зад бялата точка за Тотнъм. Той не стреля особено добре, Рейна спаси, но кореецът успя да довкара за 2:1. С попадението Сон достигна 50 гола в лигата за Тотнъм и се присъедини към групата на Кейн, Шерингам, Кийн, Дефоу и Ериксен.

След почивката Вила отново вкара рано. В 53-ата минута Джак Грелиш центрира от корнер и Енгелс се извиси за 2:2. До 60-ата минута двата тима си бяха разменили точно по 13 удара и срещата бе страхотна за гледане. Тотнъм остави драмата до края обаче, и стигна до гол в 94-ата минута, когато Енгелс отново сбърка лесна топка и я мина под крака му за Сон, който излезе сам срещу Рейна за 3:2.

  Сподели
506