Шоу: Всеки критикува Юнайтед, а Арсенал - не


И. Ангелов

Шоу: Всеки критикува Юнайтед, а Арсенал - не

Защитникът на Манчестър Юнайтед Люк Шоу призна, че отборът на "червените дяволи" се представя под очакванията, но въпреки това не е подложен от медиите на същото напрежение, както Арсенал, който се затруднява. Юнайтед няма победа в последните 3 кръга във Висшата лига и заема 9-то място, на 6 точки зад четвъртия - Челси. Арсенал е 11-ти и направи 4 поредни равенства.

"Трябваше да развия черупка тук. Понякога е лесно за хората да забравят през какво преминах. Трябва да имаш дебела кожа за да играеш футбол навсякъде, но особено в най-големия отбор в света като Юнайтед. Всички гледат и искат да те нападнат когато загубиш.

"Те просто чакат момента да критикуват когато нещо се обърка, но това е част от играта за Юнайтед. Не искам да показвам неуважение към Арсенал, който е фантастичен клуб, но и те също не прекарват най-страхотния си сезон, а това почти не се споменава.

"Намирам това за смешно - когато е Юнайтед, всички критикуват, но Арсенал не се споменава.

"Вижте, ние знаем когато не сме достатъчно добри и на моменти ние не бяхме. Всички знаем защо сме на тази позиция. Тук сме за да доведем клуба до мястото, на което принадлежи - да печели трофеи и титли. И аз вярвам, че сме на този път.

"Ние знаем кога не сме показали най-доброто и знаем какво можем да постигнем. Вярваме, че идват добри дни. Всички сме наясно, че мениджърът опита да поеме всички критики върху себе си този сезон. Ценим го заради това, но идва време когато като играч трябва да разбереш, че всичко зависи от теб.

"Мениджърът не може да продължава да ни защитава и да поема ударите. Зависи от нас - ние трябва да поемем отговорност и да започнем да се представяме на терена. Оле е различен от мениджърите, с които съм бил до момента, защото те винаги са ни критикували.

"Всеки мениджър има свой начин да прави нещата и като професионалист ти трябва да приемеш, че те вярват, че това е най-добрият път към успеха. В съблекалнята той винаги ни дава да разберем кога не правим това, което се очаква от нас. Но той не може да направи много когато сме на терена. Тогава всичко зависи от нас. Оле може да направи много по време на подготовката, но когато чуеш първия сигнал, ние трябва да докажем, че заслужаваме да сме в Манчестър Юнайтед.

"Всички сме тук защото мениджърът ни вярва и е разочароващо когато на моменти този сезон ние го провалихме. Провалихме себе си и феновете. Знаем, че сме по-добри от някои от резултатите ни. Доброто е, че ни остават много цели, имаме топ 4 и 2 купи - трябва да наредим нещата на място. Да започнем с Челси - това е добро място за начало."

  Сподели
242