Глейзър трудно ще продадат Юнайтед заради "Олд Трафорд"


Н. Гавазов

Глейзър трудно ще продадат Юнайтед заради

Стадион  "Олд Трафорд", който се намира в лошо състояние е пречка за евентуалната продажба на клуба от семейство Глейзър.

Когато през 2009 г. инвеститорите от Абу Даби закупиха Манчестър Сити, модерният и подходящ за разширяване "Етихад" се оказа един от важните фактори за осъществяване на сделката.

В тази връзка "Олд Трафорд"  не спомага за привличането на потенциални купувачи, въпреки че публично Глейзър декларират намерението си да останат за дълго.

Според Daily Mail в ексклузивен материал,  в момента "Олд Трафорд"  изглежда "остарял" по отношение на стадионите  на Арсенал и Тотнъм.

При съществуващия финансов модел клубът просто не може да си позволи да разшири стадиона до 90 хиляди места поради реконструкцията на Южната трибуна, която и до момента не е преустроена.

Според най-скромната оценка, основният ремонт на Олд Трафорд може да струва на Юнайтед 200 милиона паунда. В този случай "дяволите“ трябва да намерят временна арена за периода на реконструкцията поради сложността на работата и необходимостта от преноса на близката жп линия.

Изданието добавя, че Глейзър са готови да продадат само 20 процента от акциите на Юнайтед и само за 1 милиард паунда. Финансистите смятат, че само 20 души в света наистина могат да си позволят да купят клуба.

  Сподели
281