Тен Хаг потвърди, че Зиеш отива в Челси


Н. Гавазов

Тен Хаг потвърди, че Зиеш отива в Челси

Старши- треньорът  на Аякс Ерик Тен Хаг потвърди, че крилото Хаким Зиеш е на прага  да се присъедини към Челси.

В сряда холандският вестник De Telegraph съобщи, че Челси е постигнал устно споразумение с Аякс по отношение на трансфера на Зиеш  на стойност 45 милиона евро (38 милиона паунда).

Изказвайки се пред пресата преди мача за Купата на Холандия срещу Витес, Тен Хаг  не можа да пренебрегне подобни упорити спекулации и бе принуден от журналистите да отговори на въпроса за мароканеца.

"Този трансфер назряваше. Очакваме той да се осъществи. Всъщност го очаквах преди година или две. И всеки път се получаваше: "Леле, той отново остана при нас". Просто се радваме, че можем да разчитаме на него до края сезон“, заяви Тен Хаг.

Според британски източници,  в следващите дни трябва да последва официално потвърждение за преминаването на 26-годишния мароканец в Челси. Авторитетният  журналист Фабрицио Романо дори твърди, че Хаким вече е уточнил  условията на личния си договор със "сините".

Напомняме, че Зиеш играе за  Аякс след прехода му от Твенте през 2016 година. През това време той изигра 159 мача, като отбеляза 48 гола и даде 82 асистенции.

  Сподели
502