Ливърпул няма да върне Джерард заради златните медали във Висшата лига


Н. Гавазов

Ливърпул няма да върне Джерард заради златните медали във Висшата лига

Изпълнителният директор на Ливърпул Питър Мур отрече слуховете, че клубът му може да върне Стивън Джерард, за да получи легендата златен медал от Висшата лига.

Джерард си спечели репутация на един от най-великите играчи в историята на клуба от  Мърсисайд след 17-годишна кариера тук, спечелвайки  Шампионска лига, Купата на УЕФА, две Купи на ФА и три Купи на Лигата. Стиви не успя да покори единствено Висшата лига на Англия и англичанинът не един път призна, че това му е голяма болка.

В момента Ливърпул води във Висшата лига с 22 точки преднина пред най-близкия преследвач и едва ли има почитател на футбола, който да поставя под съмнение титлата на "червените" - не само заради статистиката, но и заради смазващата игра, която демонстрира колективът на Юрген Клоп.

Някои фенове дори започнаха да се шегуват, че Ливърпул може  да върне сегашния мениджър  на Рейнджърс, за да помогне на Джерард да попълни празнината в резюмето си, но Мур уверява, че това е невъзможно.

"Нека обясня какво би станало тогава. Ако попитате: "Можем ли да върнем Стивън Джерард за медала във Висшата лига?", тогава ще ви задам този въпрос: "Кой играч искате да бъдете изключен от заявката, така че това да е възможно?".

Освен това, ако не сте забелязали, той е служител на друг футболен клуб в момента.

Слушайте, всички обичаме Стиви Джи и много се гордеем с неговите стъпки в треньорската област, но аз продължавам да виждам такива неща като "привлечете го за петдневен договор, за да може да получи медал". Просто не се случва по този начин.

Химията в съблекалнята е много важна. Можете ли да си представите ситуация, в която трябва да кажете на играч да бъде изключен от заявката, че няма да получи медал?

Медалите не са нещата, които можете да раздадете на всеки. Те разчитат на отбора, нали? И трето, когато прозорецът е затворен, играчът вече не може да бъде добавен в заявката. С изключение на това, всичко е възможно", заяви Мур.

  Сподели
149