Роуз: Жозе дори не ми даде шанс


И. Ангелов

Роуз: Жозе дори не ми даде шанс

Защитникът на Тотнъм Дани Роуз сподели за решението си да напусне клуба през януари и да се присъедини под наем към Нюкасъл Юнайтед до края на кампанията. Според англичанина наставникът на шпорите Жозе Моуриньо не му е дал равен шанс с останалите в борбата за мястото на крайния защитник. Моуриньо даде на Роуз 5 мача, като предпочита повече Бен Дейвис и Ян Фертонген за позицията.

29-годишният Роуз премина в Нюкасъл на 30-ти януари, и сега каза пред BBC:

"Аз чувствам, че не получих равен шанс с останалите в защитата. Аз исках да играя за него. Но след един месец от пристигането му аз разбрах, че няма да играя. Беше трудно да идвам на тренировки, знаейки, че няма да играя. Не се получи, но аз го уважавам и уважавам това, което прави в клуба. Той пое тима с 12 точки зад Челси и сега са 4 т.

"Честно казано, мислех, че ще продължа да играя като титуляр. Бих искал да се върна към нивото си от преди 3 години. След операцията в коляното през 2017 г. мислех, че ще се върна същия играч, но ме удари грубата реалност. 

"Сега получих шанс да играя всяка седмица. Аз искам отново да играя - искам Еврото през лятото, трябва да съм там. Ако в Нюкасъл се справя добре ще се смята, че това е очаквано. Ако не успея, обаче, то от Тотнъм ще са били прави да ме отпратят. Аз залагам много на карта, но съм уверен в уменията си и зная, че ще успея."

  Сподели
294