Али: Тотнъм заслужава трофей


Н. Гавазов

Али: Тотнъм заслужава трофей

Халфът на Тотнъм Деле Али заяви след класирането за 5-я кръг на Купата на Англия, че неговият отбор заслужава да спечели трофея през този сезон.

За разлика от мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, който организира ваканция за играчите на първия отбор и не ги привлече да играят срещу Шросбъри, Жозе Моуриньо използва състав, близък до оптималния при преиграването със Саутхемптън.

Също така си струва да се отбележи, че "шпорите" играха няколко дни след трудния двубой от Висшата лига срещу Манчестър Сити, в който спечелиха с 2: 0.

Въпреки това, Тотнъм се справи със "светците" при втория опит и благодарение на победата с 3: 2 стигна до 1/8 -финалите на ФА Къп, където сега ще се състезава с Норич. И Али има големи планове за този турнир.

"Тази победа говори много за нашия характер. Такава битка е лесно да се загуби, когато имате толкова голям мач през уикенда като нашия.

Показахме страхотен характер, въпреки че на моменти бяхме малко разхвърляни. Мисля, че втрият им гол стана повратна точка в мача.

С течение на годините заедно се утвърдихме като един от най-добрите отбори в света и заслужаваме трофей. Той отдавна назрява. Въпреки това никой няма да ни даде трофея ей така - ние трябва да продължим да се опитваме. Не само заради себе си, но и в името на феновете", заяви Али. .

  Сподели
207