Тотнъм прогресира с драматичен обрат над Саутхемптън


И. Ангелов

Тотнъм прогресира с драматичен обрат над Саутхемптън

Тотнъм прие Саутхемптън във втората среща между отборите в шеснайсетина-финалите на ФА Къп. След като в първата среща двата тима се разделиха при 1:1, днес на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" домакините поведоха, допуснаха обрат, но на свой ред обърнаха с гол в последната минута за крайното 3:2 и прогресираха към осминафиналната фаза на състезанието.

В 12-ата минута Тотнъм поведе след като гостите бяха по-силните в началото на срещата. Тук удар на Ндомбеле се отклони от Стивън с автогол за 1:0. "Светците" не се отказаха и в 19-ата минута горната греда спаси Лорис от гол на Ингс.

Напрежението над домакините продължи, и в 34-ата минута Редмънд с гръб към вратата намери как да стреля по Лорис, той изби в Шейн Лонг и това бе 1:1. 

След почивката гостите отново започнаха по-силно с положение пред Буфал, което той пропусна от чиста позиция. В 72-ата минута гостите направиха 2:1 след изключителна контра на Нейтън Редмънд, който превзе много терен с техника, преминавайки през няколко човека, след което намери Ингс за безпощаден завършек на положението.

В 78-ата минута резервата Деле Али освободи Лукас на дъгата и той стреля точно за 2:2. В 86-ата минута Али изведе и Сон в полето и той бе повален за дузпа, която сам реализира малко след това за 3:2. 

  Сподели
210