Тотнъм надви Сити, Бергвайн вкара


И. Ангелов

Тотнъм надви Сити, Бергвайн вкара

Тотнъм посрещна Манчестър Сити в срещата от двадесет и петия кръг на английската Висша лига, и днес на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" домакините нанесоха шеста загуба на шампиона за сезона с 2:0. Новото попълнение на "шпорите" Стивън Бергвайн вкара красив гол за Жозе Моуриньо за да открие резултата, а за успеха на домакините помогна много и изгонването на Зинченко за гостите.

В първата част Манчестър Сити прегази Тотнъм и направи всичко, освен да вкара. По показател очаквани голове Сити отчете 2.35 в сравнение с 0.06 за своя противник. Зрелище не липсваше след множество попадения и ВАР намеса. 

В 38-ата минута Агуеро спечели дузпа срещу срещу Орие, която бе дадена от ВАР при първоначално подминаване на ситуацията. Гюндоган застана зад бялата точка и стреля слабо, Лорис улови ъгъла и изби, но топката попадна в Стърлинг, който тръгна навън и бе повален от вратаря отново. Тук ВАР отново разгледа ситуацията и дузпа нямаше.

Второто полувреме започна както и първото, и до 60-ата минута Сити владееше топката близо 80% от времето. В 60-ата минута обаче Зинченко бе изгонен за втори жълт картон когато спря атака на домакините, и ситуацията на терена се промени коренно.

Още в 63-ата минута преди Пеп Гуардиола да може да реагира, Стивън Бергвайн вкара изключителен гол когато получи топка на границата на наказателното поле от Лукас, овладя с гърди и преди кълбото да стигне земята с красиво воле той намери ъгъла на вратата далеч от Едерсон за 1:0.

В следващата минута Агуеро напусна терена и в игра се появи Кансело за да поправи формацията на Сити. Тотнъм обаче продължи да се възползва от числовото си предимство и в 71-ата минута Ндомбеле изведе Сон в полето, и той матира Едерсон отново в близкия ъгъл за 2:0. До края Тотнъм се върна назад и прие атаките на "гражданите" без затруднения.

  Сподели
430