Ливърпул с четири над Саутхемптън


И. Ангелов

Ливърпул с четири над Саутхемптън

Ливърпул прие Саутхемптън в срещата от поредния двадесет и пети кръг на английската Висша лига. Днес на "Анфийлд" домакините отстъпиха в играта в първата част, но след изключително второ полувреме спечелиха с 4:0 след попадения на името на Окслейд-Чембърлейн, Хендерсън и Салах.

До почивката голове нямаше в срещата, като и двата отбора имаха възможности за гол. Ливърпул започна с по-доброто положение пред Ван Дайк след подаване от Салах, когато и Фирмино бе лишен от добавката от вратаря на гостите. Алисон пък на няколко пъти спаси вратата си от Дани Ингс, Шейн Лонг и Муса Дженепо, които пропуснаха много добри положения.

Второто полувреме започна отлично за Ливърпул и в 47-ата минута Фирмино с пета намери Алекс Окслейд-Чембърлейн от ляво, той премина успоредно от опеката си докато не намери място за удар и остави вратаря без реакция с нисък удар в близкия ъгъл за 1:0.

В 54-ата минута Салах вкара топката за втори път в мрежата, но попадението бе отменено заради засада. 6 минути след това Фирмино отчете втора асистенция, когато намери Хендерсън в наказателното поле, защитникът пред него се подхлъзна и падна по гръб, и англичанинът с мощен удар на празна врата завърши за 2:0. 

В 72-ата минута Хендерсън асистира за третия гол на Салах, когато от дясното крило с фалцово подаване перфектно изведе египтянинът сам срещу вратаря, а Салах елегантно копна топката над вратаря за 3:0. Салах оформи и крайното 4:0 в 92-ата минута, когато бе намерен от Фирмино в малкото наказателно поле и отново копна над вратаря.

  Сподели
445