Пирес: Ливърпул няма да загуби, но при Арсенал бе по-трудно


И. Ангелов

Пирес: Ливърпул няма да загуби, но при Арсенал бе по-трудно

Легендата на Арсенал и част от отбора на "непобедимите" Робер Пирес обяви, че според него Ливърпул ще спечели Висшата лига без загуба, защото няма достатъчно добър отбор, който да ги спре. "Червените" нямат загуба в лигата повече от 12 месеца и изглежда ще спечелят първата титла в историята си, като могат да повторят рекорда на Арсенал от 2003-04 и да направят това без загуба.

"Да, могат да го постигнат без загуба, защото всичко се получава за тях в момента - тимът, резултати, късмет, треньор... Аз мисля, че много хора ще се съгласят с мен. Гледайки как играят от известно време, аз не виждам кой може да ги затрудни. Дори Манчестър Сити... когато погледна срещата между тях през ноември когато Ливърпул спечели с 3:1, разликата между двата тима е голяма.

"Всичко е до това как се защитават. Те играят в 4-3-3, и когато загубят топката, особено в средата, те са силни, физически. Аз смятах, че те ще загубят от скоростта си защото не спират да играят и пътуват много. След Боксинг дей мислех, че ще се провалят, но не, те все още показват физика. 

"Днес, технически, Висшата лига е едно ниво по-ниско. Това виждат хората. Когато погледнем съставите на Манчестър Юнайтед, Челси, Тотнъм или Арсенал, никой не е толкова силен, както преди години. Единствените, които могат да попречат са Манчестър Сити.

"Те ще са шампиони и няма да ги победят. Но те могат да подобрят и нашия рекорд. Днес всичко е различно. Хората ще сравняват, но аз мисля, че по наше време беше много, много по-трудно. Както казах, технически, много отбори, особено големите, са на по-ниско ниво. Преди нямаше камери, ВАР. И над всичко, когато си на гости... спомням си мачовете в Лийдс, Блекбърн, Болтън - трябваше да свикнеш с това. 

"Аз мисля, че отборите са близки, по отношение на играчите, но не и по отношение на тактиката, защото ние играехме в традиционно 4-4-2. Но физически и технически аз мисля, че Ливърпул и онзи Арсенал са подобни. Те са като нас, имат няколко човека, които могат да направят разликата, а не само един или двама. Това е силно. 

"Садио Мане е Пирес. Фирмино е Тиери Анри. Отново, не мисля, че някой може да се сравнява с Анри, дори Фирмино не е толкова добър. Тити е много напред. Затова си мечтая да бях гледал дуел между Върджил ван Дайк и Тиери Анри. Това щеше да е много интересно. 

"Хендерсън - не, Виейра беше по-силен. Съжалявам. Жилберто Силва, също беше по-добър."

Пирес продължи с това, че истинският тест ще дойде когато победната серия свърши:

"Когато печелиш, печелиш, печелиш - няма проблем. Чувстваш еуфория, непобедим си, което е нормално. Но когато загубиш това е удар. Не си свикнал с това. Психически получаваш удар, и след това трябва да внимаваш. От месеци ти говорят как си непобедим, че си най-добрият отбор, и когато това свърши е брутално тежко."

  Сподели
595