Сити загуби от Юнайтед, но отива на финал


И. Ангелов

Сити загуби от Юнайтед, но отива на финал

Манчестър Сити прие Манчестър Юнайтед за втората среща от полуфиналите на Купата на лигата. След като в първата среща на "Олд Трафорд" Сити спечели с 3:1, днес Юнайтед надви противника си с 1:0, и не успя да стигне до втори гол, за което попречи изгонване и на Неманя Матич в срещата. Така Ман Сити отива на финал в Купата на лигата срещу Астън Вила, който вчера се класира през Лестър Сити.

В началото "гражданите" тръгнаха агресивно и Давид Де Хеа спаси вратата си на няколко пъти. След като играта се успокои гостите успяха да стигнат до гол в 35-ата минута когато след статично положение топката не бе изчистена и стигна Матич на границата на наказателното поле, и с красиво полу-воле той намери гредата и мрежата за 1:0.

В 42-ата минута Стърлинг успя да вкара гол, но от позиция на засада и попадението беше отменено.

След почивката повечето положения отново бяха за "Гражданите", но гостите се държаха в срещата. В 76-ата минута обаче Неманя Матич бе изгонен за втори жълт картон когато спря контра на домакините преди центъра на терена. До края гол на Агуеро бе отменен за Сити, а в най-доброто си положение Юнайтед пропусна пряк-свободен удар от дъгата.

  Сподели
287