Клоп: Не смятам да показвам на света колко съм силен


Н. Гавазов

Клоп: Не смятам да показвам на света колко съм силен

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп отговори на критиките във връзка с решението да използва младежи  в преиграването на мача от 4-ия кръг на ФА Къп с Шросбъри Таун.

"Трябва да взема непопулярни решения въз основа на настоящата ситуация. Не съм революционер и не се стремя да покажа на целия свят колко съм силен. Това изобщо не е причината. Ако постоянно отговаряме в духа: "Трябва да мислим и да намерим начин да направим всичко“, тогава нищо няма да се промени. Мисля, че мнозина са съгласни, че се нуждаем от промяна.

Ако ме смятат  за мързелив поради отказа си да присъствам на срещата, аз не мога да го променя. Мога ли да бъда на мача? Разбира се, че може, но това би противоречало на принципите на управление. Футболната асоциация на Англия заяви, че всички клубове са дали съгласие. Но на срещата нямаше хора, отговорни за спорта. Нямаше треньор, спортен директор, а именно това представителство ни бе нужно. Това трябва да се промени, в противен случай тази ситуация ще се случи отново през следващия сезон", заяви Клоп. 

  Сподели
204