Клоп призна, че Ливърпул е отстъпил на Шросбъри


Н. Гавазов

Клоп призна, че Ливърпул е отстъпил на Шросбъри

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че Шросбъри е надиграл мърсисайдци в мача от 4-ия кръг на ФА Къп.

В неделя вечер  "червените" бяха принудени да се задоволят с равенство 2: 2 на терена  на представителя на Лига 1, който успя да заличи  дефицита в два гола.

Така сега двата отбора трябва да проведат още един двубой, този път на "Анфийлд".  Според Клоп, Ливърпул е можел да не получи и това.

"За нас бе трудно да спечелим мача. Няма да ми стигне времето, за да опиша какви неща не бяха наред.

Вкарахме наистина добър гол, но за останалото е абсолютно ясно, че Адриан имаше твърде много работа. Той бе страхотен. Противникът толкова много контраатакуваше, когато губехме топката.

Те забавяха играта с помощта на тяхната постройка, а ние губехме  топката в неподходящи моменти. Играта не отразяваше, че водим с 2:0. По-скоро приличаше, че губим с 2:1.

Трябва да отдадем уважение  на Шросбъри. Равенството  е най-малкото, което заслужават. Поздравления за тях", заяви Клоп.

Също така Юрген съобщи, че няма да бъде на линията  по време на преиграването на "Анфийлд", което ще се проведе на 5 или 6 февруари - точно тогава ще бъде зимната почивка за отборите от Висшата лига на Англия и немецът ще почива с играчите от  първия отбор.

"През април получихме писмо от Висшата лига на Англия, в което се казваше, че с играчите трябва да спазим  зимната пауза. През този период не можете да се играят  състезателни или международни приятелски срещи. И ние ще проявим уважение.

Преди няколко седмици казах на момчетата, че те ще имат зимна почивка. Не можете да дадете обещание и след това да не го изпълните, аз не мога да работя така.

Значи това е нашето решение. Децата ще играят в този мач. Това е непопулярно решение, но така го виждам", добави Клоп.

666