Шрюсбъри надигра Ливърпул и стигна преиграване


И. Ангелов

Шрюсбъри надигра Ливърпул и стигна преиграване

Шрюсбъри Таун прие Ливърпул на своя "Монтгомъри Уотърс Медоу Стейдиъм" за срещата от четвъртия кръг на ФА Къп. Днес домакините изоставаха с 2 гола в срещата въпреки по-добрата си игра, но се върнаха героично до 2:2 и спечелиха преиграване на "Анфийлд" в близко бъдеще след два гола от резервата Къмингс.

Ливърпул започна със самочувствие срещата и организира няколко опасности, като в 15-ата минута Къртис Джоунс вкара за 1:0 с първия и единствен до около 80-ата минута точен удар на гостите. След попадението домакините наложиха преса и принуждаваха отслабената постройка на Юрген Клоп да бърка в защита, което носеше положения пред Ардиан. Липсата на класа в нападението на домакините обаче бе видна.

В 46-ата минута на второто полувреме при центриране на Ливърпул в полето на домакините, Доналд Лов си вкара автогол с нескопосана изява, която изглеждаше като нарочен удар за 2:0.

Въпреки това Шрюсбъри остана по-силен на терена и продължи да организира атаки и да се възползва от грешките на противника при изнасяне на топката. В 60-ата минута пропусналият няколко чисти положения Ланг бе заменен от топ-реализатора на тима Джош Къмингс. 

В 64-ата минута Лорент спечели дузпа за домакините по странен начин, след като съдията посочи бялата точка при чисто влизане на Ларуци в краката на нападателя и поваляне на Лорент извън полето. Къмингс обаче застана зад бялата точка и прати Адриан в грешна посока за 2:1.

В 75-ата минута вратарят на домакините прати топката далеч напред, там Къмингс се справи с Ловрен и стреля ниско в близкия ъгъл за 2:2. Юрген Клоп реагира с представянето на Окслейд-Чембърлейн, Салах и Фирмино в игра през втората част, но резултатът не се промени повече.

  Сподели
442