Солскяер: Момчетата са под натиск, играейки за такъв голям клуб


Н. Гавазов

Солскяер: Момчетата са под натиск, играейки за такъв голям клуб

Мениджърът  на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер обобщи домакинския мач от 24-ия кръг на Висшата лига на Англия с Бърнли, който "червените дяволи" загубиха с 2:0.

"Имам много мисли в главата си. През първото полувреме създадохме моменти, но не можахме да ги реализираме. Играчите на Бърнли бяха добри  и ефективни. Не можахме да пробием  защитата им.

Момчетата дадоха всичко от себе си, но изпитват подобен натиск за първи път в живота си. Когато сте в Манчестър Юнайтед, това означава, че играете за най-добрия клуб в света. Някои от тях имат само 10-15 мача за толкова голям отбор. Този натиск  оказва влияние върху тях. Ще ги подкрепя и ще им помогна да преминат през това. Всичко, което можем да направим, е да вдигнем ръце и да кажем: "Не е достатъчно добре да играем така".

Разочаровани сме от количеството набрани точки. Но всеки ден работим, за да гарантираме, че тези играчи се развиват и се представят по-добре. Момчетата изглеждаха морално уморени към края и не можаха да намерят нужната креативност. Не можем да се съжаляваме. Да бъдеш в Манчестър Юнайтед е привилегия, защото играеш за най-добрия клуб в света. Понякога преминавате през такива нещастни периоди и аз съм сигурен, че играчите ще преминат този тест", заяви Солскяер.

  Сподели
249