Десет от Арсенал два пъти изравниха Челси


И. Ангелов

Десет от Арсенал два пъти изравниха Челси

Челси прие Арсенал в лондонското дерби от двадесет и четвъртия кръг на английската Висша лига. Днес на "Стамфорд Бридж" гостите рано останаха с човек по-малко, на два пъти изоставаха в резултата, но и два пъти се върнаха в срещата до крайното 2:2.

В 16-ата минута днес гредата спаси Лено от удар на Хъдсън-Одой и Челси стартира силно. В 26-ата минута Мустафи сбърка с подаване назад и Ейбрахам пое топката в полето, след което Давид Луис го повали и получи директен червен картон за това. От последвалата дузпа Жоржиньо откри за 1:0.

Микел Артета прибегна до смяна чак в 55-ата минута, когато Йозил напусна за Гуендози. Така в 63-ата минута Мартинели изравни от нищото след малко късмет срещу Канте в средата на терена. Той напредна и матира Кепа за 1:1.

В 84-ата минута след къс корнер Одой центрира от ляво, защитата на гостите не реагира добре и Азпиликуета завърши с нисък удар за 2:1. Само 3 минути след това обаче Арсенал отново се върна драматично когато Белерин навлезе от десния фланг и стреля с левия си крак фалцово далеч от Кепа за 2:2. Драмата в края се увеличи при едно голямо положение пред Батшуай, който пропусна.

  Сподели
224