Клоп: Засега няма да се присъединим към партито на феновете


Н. Гавазов

Клоп: Засега няма да се присъединим към партито на феновете

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че няма да забрани на феновете си да мечтаят и да пеят песни за приближаващата титла във Висшата лига на Англия.

Побеждавайки Манчестър Юнайтед у дома с 2: 0 в неделя, хората  на Клоп увеличиха преднината си начело на таблицата във Висшата лига до 16 точки и в допълнение имат мач в резерв. По всичко изглежда, че Ливърпул ще прекъсне 30-годишната суша и най-после ще сложи във витрината си Купата на Висшата лига, което е мечта за поколения почитатели на мърсисайдския клуб.

По време на срещата на "Анфийлд" феновете на домакините започнаха да пеят "Ще спечелим лигата“, с което показаха какви чувства изпитват. За  Юрген подобно поведение изглежда преждевременно, но немецът не смее да спори с феновете.

"Те могат да пеят каквото си пожелаят - с изключение на моето име, ако мачът все още не е приключил! Не съм тук, за да им диктувам какво трябва да пеят. Щеше да е много странно,ако нашите фенове не бяха в добро настроение.

Мога само да кажа, че ние сме тук, за да работим усилено. Това е просто. Разбира се, това е много положителна атмосфера, но трябва да запазя концентрацията си.

В четвъртък играем с Уулвс  и този мач е единственото нещо, което мисля. Нищо повече! Разбира се, феновете имат право да мечтаят и те са свободни да пеят каквото си искат, стига да си вършат работата и да ни подкрепят. Но засега ние няма да се присъединим към тяхното парти, което според мен не е проблем", заяви Клоп.

  Сподели
378