Ливърпул надви Юнайтед на Анфийлд


И. Ангелов

Ливърпул надви Юнайтед на Анфийлд

Ливърпул прие Манчестър Юнайтед в срещата от двадесет и третия кръг на английската Висша лига. Днес двата тима предложиха агресивен двубой с множество положения и пред двете врати, но в първата част Ван Дайк, и във втората Салах оформиха крайното 2:0.

Началото бе по-силно за гостите, но след няколко добри положения Ливърпул стигна до корнер в 14-ата минута. След подаване от Трент Александър-Арнолд, зоновата подредба на Юнайтед се провали, и оказал се срещу тинейджъра Брандън Уилямс, Ван Дайк се извиси непритеснен за удар с глава и 1:0.

Попадението повиши увереността на домакините и те овладяха средата на терена, като продължиха да редят положения. В 26-ата минута Ван Дайк фаулира Де Хеа и топката попадна в Мане. Играчите на Юнайтед спряха да играят, но съдията не спря играта и Мане намери Фирмино в полето за красив гол с фалцов удар. ВАР обаче отмени попадението поради нарушение срещу вратаря. В 35-ата минута Вайналдум бе изведен в засада от Фирмино и също вкара, но и тук попадението бе отменено. 

След почивката Ливърпул започна изключително агресивно и затисна целия отбор на Юнайтед в полето му. В 50-ата минута страхвит удар с левия крак на Хендерсън срещна гредата. В крайна сметка гостите издържаха и бързо отговориха с две изключителни положения - първо Фред получи шанс да стреля от дъгата непритеснен, но не нацели вратата, а след това Перейра изведе Марсиал над защитата, той овладя в полето и сам срещу Алисон той предпочете силата, като отново прати топката извън очертанията.

Последва ново положение пред Мане, който бе изведен сам срещу Де Хеа и стреля ниско, а вратарят изби с крака. Солскяер реагира с представянето на Гринууд и Мата на местата на Уилямс и Перейра, и Юнайтед се хвърли в атака до края. Възползвайки се от това в 93-ата минута Алисон изпрати топката далеч напред за Салах, който бе сам в цялото поле на Юнайтед срещу Де Хеа, и застигнат от Джеймс матира вратаря за крайното 2:0.

  Сподели
397