Лампард: Челси няма инстинкт на убиец


И. Ангелов

Лампард: Челси няма инстинкт на убиец

Мениджърът на Челси Франк Лампард критикува своя отбор след вчерашната загуба от Нюкасъл Юнайтед, дошла в последната минута на срещата след единствения корнер на противника в мача. Челси имаше много възможности да достигне до голове в мача, но така и не реализира.

"Във футбола трябва бързо да разбереш проблема си. Аз не винаги се придържам към статистиката, но чувството след тази среща е, че доминирахме. Те нацелиха греда след един удар с глава, а единия от трите им удара с глава в мача беше гол. Извън това, във второто полувреме не си спомням да са притеснявали наказателното ни поле. Ние бяхме през цялото време пред полето им и създавахме положения.

"Знаем, че имаме проблем на върха с вкарването на голове. Не достигаме до достатъчно попадения, и ако искаме да скъсим дистанцията с върха това е нещо, което трябва да поправим. Днес се представихме сякаш сме на собствен терен, но когато не вкараш, тогава винаги ще изглеждаш глупаво когато получиш гол. Ние получихме.

"Това е нещо, което трябва да се разреши. Трябва ни естествен инстинкт да вкарваме. Работим над това. Трябва да сме клинични. Това е реалността. Не можем да работим повече над завършването в тренировките. Трябва този инстинкт на убиец пред вратата. Трябва да вкарваме повече голове от тези позиции, за да достигнем там, където искаме да сме."

  Сподели
291