Пеп: Ако не ме уволнят, оставам и догодина


И. Ангелов

Пеп: Ако не ме уволнят, оставам и догодина

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сподели, че не възнамерява да напуска отбора до края на договора си, който изтича през 2021-ва година. Испанецът вероятно ще води тима поне още един пълен сезон, въпреки слуховете за неговото уволнение поради представянето този сезон. Сити изостава с 14 точки от лидера във Висшата лига и няма да успее да спечели трета поредна корона след като Ливърпул спечели 20 от 21 кръга до тук.

"Аз казвам много често, че освен ако клубовете не ме уволнят, аз ще остана 100%. Със сигурност, 100% ще остана тук следващия сезон. Не защото спечелихме последните си два мача, а защото се подобряваме през последните месеци.

"Аз се наслаждавам на работата с тях и това ми харесва. Дори когато има лоши моменти и не сме в Шампионска лига, аз няма да си тръгна. Като мениджър, ти имаш добри и лоши моменти. Не можеш да печелиш винаги. Но всичко е до това какво ще направиш в следващия мач и как можеш да се подобриш."

Запитан за битката на върха и дербито между Ливърпул и Манчестър Юнайтед от кръга:

"Реалността е, че сме много далеч. Приемаме реалността. Те спечелиха 20 мача и щяха да водят първенството където и да било по света с тези резултати - не само в тази лига. Ние ще се концентрираме над Кристъл Палас, Заха и Аю. След това имаме Шефилд Юнайтед във вторник.

"Да сме толкова далеч означава, че не ни интересува какво прави Ливърпул. По-добре да се концентрираме как можем да подобрим нашите резултати в лигата и другите състезания."

  Сподели
110