Клоп: Далеч сме от Юнайтед при Фъргюсън


И. Ангелов

Клоп: Далеч сме от Юнайтед при Фъргюсън

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели мнението си, че въпреки невероятната поредица от резултати на неговия отбор, той няма да успее да достигне до нивото на Манчестър Юнайтед при Сър Алекс Фъргюсън. Ливърпул изглежда ще спечели първата си титла във Висшата лига след само 2 пропуснати точки за кампанията - именно срещу Манчестър Юнайтед, но "червените дяволи" спечелиха 13 титли със Сър Алекс начело, каквато хегемония според Клоп не е възможна днес.

"Честно казано, аз не мисля, че изобщо е възможно да се достигне тяхното ниво на доминация отново. Сега е по-вероятно да видим различни отбори да се борят за различни неща заради финансовата мощ на много отбори. В сегашно време промените в съставите, които виждаме, означават, че доминация като тези на Ливърпул и Юнайтед в миналото е невъзможна.

"Аз не чета сравненията с техния отбор. Не се чувствам като 'уау', защото сър Алекс Фъргюсън ни е коментирал. На мен не ми пука. Бях в подобна ситуация в Дортмунд през 2011-та, когато бяхме изненадващо добри и всички новини бяха сензационно позитивни. Говореха сякаш ходя по вода.

"Каквито и сравнения да се правят, аз ще мисля за това само когато кариерата ми приключи. Това не ми влияе сега и не влияе на момчетата. Направихме няколко добри решения и затова се подобрихме, и играчите ни се подобряват. Затова вървим нагоре. Но аз казвам, че отбор като Лестър в момента има силата да е в типичния топ 6 и това прави нещата по-трудни.

"Не бих казал, че Юнайтед по тяхното време печелеше срещите си с по 4:0 и 5:0, но имаше прогнозируеми победи, това е ясно. Ние спечелихме много мачове с по 1:0 и 2:1, и наистина трябваше да хвърлим усилия, така че не виждам прилика."

  Сподели
217