Източник: Юнайтед договори трансфера на Кулибали


Н. Гавазов

Източник: Юнайтед договори трансфера на Кулибали

Манчестър Юнайтед и Наполи договориха трансфера на защитника Калиду Кулибали, съобщава италианският журналист Фабио Сантини, за когото е известно, че се намира близо до "кухнята" на неаполитанския клуб.

Напомняме, че "червените дяволи" търсят нов защитник, който да застане до Хари Магуайър в центъра на отбраната на колектива на Оле Гунар Соляксяер. И най-после изпълнителният директор на клуба Ед Удуърд и неговите хора успяха да осигурят един от приоритетните подписи за клуба. Единственият проблем е, че феновете на английския отбор ще трябва да почакат още малко, за да видят Калиду на "Олд Трафорд".

Според Сантини, Манчестър Юнайтед и Наполи са договорили всички условия на сделката, която ще накара "червените дяволи"  да платят малко над 83 милиона долара.

"Наполи ще продаде Калиду Кулибали на Манчестър Юнайтед за цифра от около 70-75 млн. евро. Изглежда, че всичко приключи. Естествено, такава сделка ще бъде окончателно завършена едва през юни и със сигурност не през този трансферен прозорец", заяви журналистът в телевизионното предаване Il Processo.

Съобщава се, че сделката има за цел да помогне на сложното финансово състояние на Наполи, който има добри доходи, но високи разходи по отношение на заплатите и се опитва да намали дефицита, продавайки един или двама от футболистите с най-високи възнаграждения.

  Сподели
146