Ман Сити прегази Астън Вила


И. Ангелов

Ман Сити прегази Астън Вила

Астън Вила прие Манчестър Сити в срещата от двадесет и втория кръг на английската Висша лига. Днес на "Вила Парк" гостите се разправиха със своя противник с 6:1, дори в отсъствието на Рахим Стърлинг, който получи почивка. Марес вкара два пъти днес, Агуеро направи хетрик, а Жезус се разписа между тях.

Още от старта на двубоя Сити не изпусна инициативата и от рано вратата на домакините беше застрашена на няколко пъти. В 18-ата минута Рияд Марез откри резултата когато получи топка от Агуеро, превзе дистанция в наказателното поле и стреля ниско за 1:0.

В 24-ата минута алжирецът отново се разписа, този път след подаване на Жезус за 2:0. В 28-ата минута резултатът стана 3:0 и тук Агуеро се разписа с фалцов удар. Точно преди почивката 4:0 оформи Жезус след перфектно центриране от дясно на Де Брюйне.

След почивката Агуеро вкара втория си гол за 5:0 в 57-ата минута. Тук той бе намерен от Давид Силва, справи се с трима защитници и стреля през вратаря от дузпата. В 81-ата минута Агуеро оформи хетрика си когато бе намерен от Марез в наказателното поле и остана с много пространство за да завърши спокойно за 6:0. Точно преди края Вила все пак върна попадение чрез Ел Гази от дузпа.

  Сподели
172