Тотнъм надигра Ливърпул, но загуби


И. Ангелов

Тотнъм надигра Ливърпул, но загуби

Тотнъм прие Ливърпул в срещата от двадесет и втория кръг на английската Висша лига. Днес на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" домакините получиха гол в първото полувреме когато атаките им бяха ограничени, и след силно второ полувреме с няколко чисти положения, те не успяха да променят статуквото от 1:0.

Ливърпул започна изключително силно с няколко поред добри положения пред Газанига. Младият бранител Танганга не можеше да се противопостави на звездите на "червените", което и принуди Моуриньо да го премести през второто полувреме от средата на защитата към фланга.

Преди това обаче в 37-ата минута Хендерсън показа смелост на границата на наказателното поле и прати топка към Салах, той намери Фирмино от ляво, и неориентираният Танганга остави нападателя зад себе си да стреля за 1:0. През първото полувреме Ливърпул владееше топката и позволи на противника само 98 подавания. "Червените" блокираха почти всяка възможност за атака на "шпорите", включително чрез остри действия в средата на терена, които съдията поощряваше.

В 61-ата минута Окслейд-Чембърлейн напусна играта за Лалана и Тотнъм овладя центъра. Така започнаха редица опасности пред вратата на Алисон, особено и след появата на Ло Селсо и Ламела в игра за Ериксен и Роуз. В 75-ата минута фрапантен пропуск направи Сон, който от непосредствена близост прехвърли вратата. Последва невероятен пропуск и на Ло Селсо в 83-ата минута, когато той бе намерен за воле точно до вратаря от Орие, но топката премина в страни.

  Сподели
567