Палас и Арсенал равни в нервен двубой


И. Ангелов

Палас и Арсенал равни в нервен двубой

Кристъл Палас посрещна Арсенал в срещата от двадесет и втория кръг на английската Висша лига. Днес гостите "Селхърст Парк" поведоха рано, но рано във второто полувреме домакините и изравниха, като и двата тима имаха шанс да спечелят двубоя. 

В 12-ата минута Лаказет изведе добре Обамеянг на границата на наказателното поле, той овладя и стреля през вратаря за 1:0. Палас беше доста пасивен в началото на срещата, като само Кояте се отчете с положение до почивката.

В 54-ата минута домакините изравниха след статично положение, при което в края Кояте остави топката за Аю, а той стреля в крака на Луис и топката се тупна над вратаря за 1:1. 

В 67-ата минута ключов момент стана острото влизане на Обамеянг в краката на Мейер, който може и да е напуснал игра със счупен крак. ВАР отсъди това като червен картон за нападателя, който ще пропусне и дербито с Челси. Ченк Тошун се появи за Мейер в нападение за Палас.

В 78-ата минута при добро положение за домакините топката бе изчистен на гол-линията от бранител на Арсенал. Последва силно положение и за гостите. В 82-ата минута Пепе се оказа в наказателното поле и стреля силно и ниско, но топката се отби в страничната греда и попадна в ръцете на вратаря. 

  Сподели
165