Жозе: Тотнъм не царува на пазара както Ливърпул


И. Ангелов

Жозе: Тотнъм не царува на пазара както Ливърпул

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо предупреди привържениците на тима да не очакват чудеса в трансферния прозорец през януари, каквито могат да направят отбори като Ливърпул и Челси. В момента Хари Кейн е контузен и Моуриньо вероятно ще търси решение в атаката на състава.

"На Ливърпул им трябваше вратар. Те се насочиха към един от тримата най-добри в света. Бум. Колко трансферни прозореца им трябваха да решат този проблем? Един. 

"Но ние трябва да го направим по друг начин. За изумителни трансферни прозорци ти трябва малко време. За балансирани трансферни прозорци трябва време, и това е профилът на Тотнъм. За мен всичко е до времето, трябват ни повече прозорци, защото никога няма да сме господарите на трансферния пазар."

Моуриньо призна, че успехът му в Челси донякъде се дължи и на финансовата мощ на Роман Абрамович: "Хайде! Тогава беше просто. Абрамович казваше: 'Кой централен защитник искаш?' - 'Този... благодаря много'.

"В Тотнъм предизвикателството е друго. Тук трябва да гледаш по друг начин. За мен това е добро. Не е проблем. Аз съм много щастлив в клуба. Една от причините да дойда е защото всичко е кристално ясно. Когато дойдох не очаквах Хари Кейн, Муса Сисоко и Бен Дейвис да се контузят, но това няма да промени подхода ми към ситуацията."

  Сподели
348