Аспиликуета: Челси трябва да си върне уважението в домашните мачове


Н. Гавазов

Аспиликуета: Челси трябва да си върне уважението в домашните мачове

Защитникът и капитан на Челси Сезар Аспиликуета коментира поражението с 2:0 от Саутхемптън в домашен мач от 19-я кръг на Висшата лига на Англия.

"Не успяхме да спечелим или да вкараме в последните два домакински мача и това е голям проблем, ако искаме да поддържаме стабилност и да останем там, където искаме да бъдем.

Феновете желаят  да видят игра, която ни позволява да постигаме резултати, но ние не им даваме това. Вярно е, че на нашия терен понякога се сблъскваме с отбори, които дълбоко се защитават, много повече, отколкото в своите  домакинства, когато имаме възможност да намираме повече пространство. Но решението на този проблем зависи от нас.

Способността да намерим стабилност и да достигнем желаното ниво на игра у дома и навън с всеки опонент зависи от нас. Знаем, че във Висшата лига е трудно да се играе във всеки мач. Когато екипите виждат, че губите точки в домашните си срещи, те идват при вас с повече увереност. Трябва да върнем уважението към себе си в домашните мачове", заяви Аспиликуета.

  Сподели
190