Юнайтед разгроми Нюкасъл


Н. Гавазов

Юнайтед разгроми Нюкасъл

Манчестър Юнайтед заслужено победи Нюкасъл с 4:1 в мач от 19-я кръг на Висшата лига на Англия. Матю Лонгстаф откри резултата в 17-та минута, след неразбория в защитата на домакините. След това "червените дяволи" вдигнаха оборотите и заиграха по начин, който напълно съответства на статута на отбора - бързина и креативност в атака, себераздаване и борбеност.

Промяната в играта на хората на Оле Гунар Солскяер скоро започна да дава своите резултати. В 24-та минута Антони Марсиал завърши с точен удар комбинация отляво и изравни. Малко след това Мейсън Гринууд с удар от около 25 метра направи безпомощен Мартин Дубравка. Всичко приключи в 41-та минута, когато домакините се пребориха за топка в центъра, Уан - Бисака проби отдясно и центрира, а Маркъс Рашфорд се извиси и направи нещата необратими за "свраките" - 3:1.

Крайното 4:1 бе установено от Марсиал, който се възползва от грешно връщане на топката към Дубравка и оставайки очи в очи с вратаря на гостите, с лекота успя да прати топката в мрежата.

След този гол домакините намалиха темпото, а в някои ситуации дори проявиха благосклонност към съперника си, пропилявайки изгодни положения за гол.

След този мач Юнайтед събра 28 точки и се намира на седма позиция в таблицата за класиране, на 4 пункта от четвъртия Челси. Следващият мач на "червените дяволи" е на гости на Бърнли, като срещата е на 28 декември.

Нюкасъл има 25 точки и заема десета позиция в таблица. След два дни "свраките" ще приемат Евертън.

  Сподели
292