Моуриньо не е съгласен с изгонването на Сон


Н. Гавазов

Моуриньо не е съгласен с изгонването на Сон

Наставникът на Тотнъм Жозе Моуриньо обясни защо клубът му е решил да оспори наказанието на  нападателя Сон Хюн Мин.

По-рано в понеделник стана известно, че "шпорите" са подали апелация срещу червения картон на корейския национал в мача с Челси.

Според Жозе,  Пол Тиърни, който се намираше в студиото на VAR е допуснал грешка. Моуриньо вярва, че неговият футболист  вече е пострадал достатъчно, за да получи и дисквалификация от три мача.

"Г-н Тиърни реши, че става въпрос за отстраняване, а господин Антъни Тейлър, който наблюдаваше играта със собствените си очи и беше на пет метра реши, че не трябва да го гони.  

И така, кой ръководеше мача? Не господин Тейлър. Господин Тиърни.

Не мисля, че това е червен картон. VAR се появи за да  подкрепя футбола, да осигурява справедливост на зрителя, а те взеха това решение за дузпа, убивайки играта.

Мисля, че господин Тиърни направи грешка в ситуацията със Сон. Това е грешно решение.

Това е Англия, това е Висшата лига - най-добрата лига в света. Променяйки характеристиките и, ние убиваме най-добрата лига в света.

Надявам се, че Сон няма да бъде наказан пет пъти. Първото му наказание беше фаулът на Рюдигер срещу  него. Второто е изгонването. Третото ще бъде пропускането на мача срещу Брайтън. Четвъртото ще е пропускането на мача срещу Норич, а петото пропускането на мача срещу Саутхемптън.

За това  се надявам, че няма да бъде наказан два пъти повече, отколкото е достатъчно. Той не заслужава трето, четвърто и пето наказание", заяви Моуриньо.

Напомняме, че по-рано днес стана известно, че апелацията на Тотнъм срещу червения картон на Сон е отменена и халфът ще пропусне три мача. Според неофициални източници, "шпорите" са подали втора апелация - срещу наказанието от три срещи на корееца.

  Сподели
352