Солскяер: Готови сме за новогодишния маратон


И. Ангелов

Солскяер: Готови сме за новогодишния маратон

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер сподели, че чувства неговия отбор готов за предстоящия тежък период от срещи почти без почивка около Коледа и новата година. "Червените дяволи" се намират на само 4 точки от четвъртото място на Челси преди настоящия кръг.

В идните 20 дни обаче тимът има 7 мача:

"Страхотно е и аз чувствам, че съставът е готов за това. Аз мисля, че физически сме готови и психически сме в добър момент защото получаваме добри резултати. Сега вече и някои играчи се връщат от контузия, така че получаваме по-добра конкуренция за местата.

"За играчите именно това да играеш е най-доброто нещо на света. Те това обичат и се наслаждават да правят. Когато печелиш резултати ти нямаш търпение за следващата среща. Аз мисля, че сме подготвени добре за този период и той ще е добър. 

"За това мечтаят те през целия си живот, да играят мачове. Аз си спомням по себе си когато се прибрах в Норвегия, как си мечтаех да съм в Англия за великденските или коледните периоди. Това е фантастична традиция. Дори играчите да са малко уморени, това все пак са добри мачове."

С подобрението на здравословното състояние в състава Оле наблегна на важността в този момент да има дълбочина:

"Заради това ние използваме ротация и даваме на много играчи минути. Когато имаш два мача на "Боксинг дей", след два дни трябва да направиш промени. Имаме Уотфорд преди това и след това 3 срещи в 6 дни. Това е много изискващо, но сме в добра позиция."

  Сподели
196