Сити надви Лестър и помогна на Ливърпул


И. Ангелов

Сити надви Лестър и помогна на Ливърпул

Манчестър Сити посрещна Лестър Сити в срещата от осемнадесетия кръг на английската Висша лига. Днес домакините от "Етихад" спечелиха с 3:1 след пълен обрат в мача, като така Лестър остава с 39 точки в таблицата, Сити има 1 по-малко, а Ливърпул, чиято среща от кръга бе отменена, е с 49 точки на върха.

В 14-ата минута днес Де Брюйне бе близо до гола и нацели греда. Рияд Марес бе вдъхновен срещу бившия си отбор и създаваше безброй неприятности в срещата. След три добри положения пред него обаче резултатът откри Лестър в 22-ата минута при една контра, в края на която Барнс изведе Варди в наказателното поле и той копна над Едерсон за 1:0.

В 30-ата минута Марез върна гол когато стреля от границата на наказателното поле, Шмайхел се хвърли, но топката срещна крак на защитник и влетя в другия ъгъл за 1:1. В 42-ата минута Стърлинг спечели дузпа с артистично изпълнение, която ВАР потвърди. От дебюта си през 2012-та година Стърлинг е спечелил 17 дузпи, или повече от всеки друг играч в този период в лигата.

Зад бялата точка застана Гюндоган, който вкара за 2:1. Във второто полувреме 3:1 оформи Жезус, който в 69-ата минута бе намерен на втора греда от Де Брюйне.

 

  Сподели
315