Артета предупреди играчите на Арсенал


И. Ангелов

Артета предупреди играчите на Арсенал

Новият бос на Арсенал обяви, че иска да види нов манталитет в отбора след пристигането си от Манчестър Сити. Артета предупреди играчите си, че няма да задържат мястото си ако не възприемат неговите идеи. Мениджърът призна, че е бил натъжен от представянето в загубата с 3:0 от Манчестър Сити в Лондон в последния мач:

"Не беше само представянето, но атмосферата и енергията. Това ме безпокои," започна 37-годишният, който подписа за 3 години и половина.

"Аз разбирам, че феновете са свикнали с успехите и борбата за неща, и в момента е трудно те да преглътнат ситуацията. Аз имам моите идеи, но бих искал да ги задържа за себе си, защото трябва да ги проверя, след това да видим дали те ще подействат. Ще ги изживеем заедно.

"Искам да направя нещата по мой начин, но и с убеждаването на играчите, че това е правилният път. Всеки трябва да уважава другия, на първо място, и аз искам хора, които носят отговорност за това, което искам от тях. Аз не искам да се крият, искам отговорност към задачите и искам хора с хъс и енергия за клуба.

"Всеки, който не приеме това, или има негативен ефект, няма да е добър за нас и тази атмосфера или култура. Абсолютно има неща за промяна, защото те не се представят на нивото, което се очаква. Аз ще трябва да им помогна, но за това ще трябва да знам какво се случва. Трябва да разбера как се чувстват, какво липсва. Ако стигна до това, ще мога да им помогна. Тогава ще ми се доверят и ще ме последват."

  Сподели
215