Фенове изминаха 5 000 км за 22 часа заради мачовете на Ливърпул


Н. Гавазов

Фенове изминаха 5 000 км за 22 часа заради мачовете на Ливърпул

Английският Ливърпул наскоро се оказа в трудна ситуация: отборът на Юрген Клоп попадна в 1/4-финалите на Купата на лигата и се класира за полуфинала на световното клубно първенство (като победител в Шампионска лига).

Мачовете обаче се проведоха с разлика от 22 часа и поради факта, че ФА отказа  да направи отстъпки, Ливърпул трябваше да играе два мача в един ден, въпреки факта, че единият се проведе в Англия (Европа), а другият в Катар (Азия).

Това принуди Клоп да пусне два различни състава за мачовете - младежите и юношите  играха с Астън Вила и загубиха с резултат 5:0, а основният отбор победи Монтерей с резултат 2:1.

За феновете имаше дилема - кой мач да посетят? Въпреки това имаше верни фенове, които успяха да присъстват и на двата мача.

Група фенове първо посетиха двубоя в Бирмингам, а след срещата веднага отидоха до местното летище и отлетяха за Доха с първия полет.

Така за 22 часа феновете успяха да преодолеят 3329 мили или 5 557 километра и видяха както поражението на младежката структура, така и победата на основната.

  Сподели
206