Юнайтед и Евертън равни на Олд Трафорд


И. Ангелов

Юнайтед и Евертън равни на Олд Трафорд

Манчестър Юнайтед прие Евертън в срещата от седемнадесетия кръг на Висшата лига. Днес на "Олд Трафорд" домакините вкараха два пъти, но и в двете врати за 1:1, с което Юнайтед се покачва на петата позиция в таблицата, докато Евертън е 16-ти на 3 точки над опасната зона.

"Червените дяволи" започнаха много агресивно, като след само 15 секунди Лингард беше много близо до гола. Последваха редица положения, но Евертън откри в 36-ата минута след корнер, при който подаването на Бейнс не бе отразено от Де Хеа, който се сблъска с двама противници, топката се удари в Линдельоф и влезе в мрежата за 1:0 за гостите.

След почивката Юнайтед отправи над 20 удара по посока на вратата на Пикфорд. В 77-ата минута гол вкара резервата Гринууд, който от границата на наказателното поле през краката на съперник прати топката ниско в ъгъла на Пикфорд за 1:1. Любопитно бе решението на Дънкан Фъргюсън да представи Мойзе Кен във второто полувреме, и след това да го замени без очевидна причина след 18 минути игра с Ниас в нападение. В крайна сметка повече голове нямаше.

 

  Сподели
328