Сър Алекс: Супер лигата ще погуби легендарни отбори


И. Ангелов

Сър Алекс: Супер лигата ще погуби легендарни отбори

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън коментира октомврийската среща на ФИФА, на която бе обсъдено разширяване на Клубното Световно Първенство до 24 отбора през 2021-ва година, на което УЕФА се противопостави.

ФИФА също проведе дискусии за създаване на глобална Супер лига, която ще изкара отбори от локалните им първенства при участие. Според New York Times президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес и президентът на ФИФА Джани Инфантино са обсъждали въпроса и на лична среща, като за момента решение няма.

"Аз се затруднявам да разбера защо английски отбор би искал да напусне Висшата лига," започна Фъргюсън пред BBC.

"Без съмнение, това е заради парите, но със сигурност не е атрактивно за нашите клубове от Висшата лига, която в момента е най-добрата локална лига в световния футбол и се подкрепя финансово от Sky, BT и сега вече Amazon.

"Още повече, привлекателността на Шампионска лига е огромна за играчите, треньорите и феновете, защото това остава най-големия тест в клубния футбол. Много отбори със страхотна клубна история могат да се изгубят ако партньорите им във Висшата лига преминат в друга държава. Аз вярвам силно, че това е реалистична оценка на домашния ни футбол."

 

  Сподели
260