Сити и Аталанта продължават в Група С с победи


И. Ангелов

Сити и Аталанта продължават в Група С с победи

Динамо Загреб посрещна Манчестър Сити в последната среща от груповата фаза на Шампионска лига. Днес на стадион "Максимир" домакините поведоха, но Габриел Жезус вкара хетрик за да изпрати "гражданите" напред като първи в групата с 14 точки след 4:1. В другата среща от трета група на ШЛ Шахтьор посрещна Аталанта за 3:0. Така тимът от Италия става  втори със 7 точки, Шахтьор е трети с 6 т., а последен е Аталанта, с 5 т.

В 10-ата минута на "Максимир" домакините излязоха напред в резултата когато 21-годишният испански полузащитник Даниел Олмо получи топка над защитата от Кадзиор, и с великолепно воле матира вратаря за 1:0.

В 34-ата минута гостите върнаха гол чрез Жезус, който се възползва от подаване на Марес и вкара с глава за 1:1. Тук обаче човек на домакините лежеше с контузия и играта не бе спряна. 

Веднага след почивката в 50-ата минута Жезус направи резултата 2:1 когато финтира Дилавер и стреля точно. В 54-ата минута Менди центрира от ляво и Жезус засече отново за своя хетрик и 3:1. В 84-ата минута Фил Фоден оформи финалното 4:1 след подаване от дясно към дузпата на Бернардо Силва.

 

Междувременно Аталанта сътвори сензация срещу Шахтьор Донецк, след като при три поредни загуби в първите три кръга от групите на ШЛ шансовете за прогрес бяха малки, но огромното подобрение и победата днес с 2:0 в Донецк станаха причина тимът от Серия А да продължи към фазата на директните елиминации. 

Първият гол за Аталанта вкара в 66-ата минута Кастане, който заобиколи вратаря и вкара на празна врата след едно подаване на Гомес, което беше избито. В ситуацията имаше и дълъг ВАР преглед за засада, която не бе потвърдена след като първоначално страничният съдия вдигна флага си.

В 80-ата минута пък Малиновски центрира от статично положение до корнера, и острото подаване засече Пашалич за 2:0. В 4-ата минута на продължението Госен оформи 3:0 и сензационно Аталанта продължи.

  Сподели
227