Мърсън: Даже Гуардиола и Клоп не могат да помогнат на Арсенал


Н. Гавазов

Мърсън: Даже Гуардиола и Клоп не могат да помогнат на Арсенал

Експертът на Sky Sports Пол Мърсън смята, че кризата в Арсенал е толкова дълбока, че дори Хосеп Гуардиола и Юрген Клоп не могат да помогнат на "артилеристите".

В момента Арсенал търси нов мениджър, след като се раздели с Унай Емери. Едновременно с това отборът е без победа в девет поредни мача и се закова в средата на таблицата на Висшата лига на Англия,

Много експерти са свързани с назначаването на "Емирейтс", но Мърсън вярва, че по своята сложност и ниска привлекателност това е едно от най-лошите работни места във футбола.

"Помислете, защо Патрик Виейра трябва да се премести тук? Патрик е легенда. Той просто е треньор на Ница, чиято работа  не върви добре, а вие ще го помолите да дойде тук и да преобърне ситуацията?

Трудно ми е да си представя, че Пеп Гуардиола и Клоп ще дойдат тук заедно или поотделно и ще могат да трансформират Арсенал.

Не мога да си представя кога нещата могат да се получат. В момента това е една от най-лошите работи във футбола.

Алегри? Защо трябва? Арсенал спечели ли нещо? Алегри бе треньор на Ювентус, той спечели лигата и почти спечели Шампионска лига - какво ще прави в Арсенал?", заяви Мърсън.

По-рано в пресата се появи информация, че техническият директор на Арсенал Еду настоява за нов мениджър на тима да бъде привлечен Патрик Виейра, който в момента е наставник на Ница.

  Сподели
275