Варди продължава с рекордите и победите


И. Ангелов

Варди продължава с рекордите и победите

Астън Вила прие Лестър Сити в срещата от поредния шестнадесети кръг на английската Висша лига. Днес гостите спечелиха с 4:1 след ново изключително представяне на Джейми Варди, и така "лисиците" отново са на 8 точки зад лидера Ливърпул на втората позиция.

В срещата Варди вкара в осми пореден кръг за втори път в кариерата си след 2015 г., когато достигна до 11 кръга поред и спечели титлата в крайна сметка. Рекордът е именно на англичанина, но с голът си днес той става и вторият човек в историята след Рууд ван Нистелроой, който в два различни сезона вкарва в 8 поредни кръга.

В 11-ата минута днес Ел Гази нацели горната греда на Шмайхел в ранно положение. Варди обаче първи стигна до гол в 20-ата минута когато бе намерен от Ихеаначо срещу вратаря, заобиколи го и посегна да стреля, но не нацели топката, което пък заблуди защитник на гол-линията. Варди овладя отново и вкара на празна врата за 1:0 след като премина и през бранител.

В 41-ата минута Ихеаначо се разписа за 2:0 от непосредствена близост когато засече центриране на Мадисън. В продължението на първото полувреме домакините върнаха за 2:1 чрез Грелиш.

В 49-ата минута след корнер от Мадисън, той намери Евънс за добър удар с глава и 3:1. В 75-ата минута Варди вкара вторият си гол когато Прает изрита висока топка напред, а нападателят надбяга защитата и стреля ниско за 4:1.

  Сподели
373