Фред: Обществото е сбъркано, удариха ме със запалка


И. Ангелов

Фред: Обществото е сбъркано, удариха ме със запалка

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед, Фред, сподели мнението си за инцидента от вчерашната среща с Манчестър Сити на "Етихад Стейдиъм", когато при корнер той получи обиди на расистка основа и бе замерян с бутилки и запалки от феновете на "гражданите". Според бразилеца това е доказателство за сбърканото общество. Телевизионни повторения показаха фенове на Сити, които скандираха маймунски звуци по адрес на Фред и Джеси Лингард.

От Манчестър Сити излязоха с обяснение, че всеки провинил се фен, ще бъде наказан да посещава стадиона доживот.

"За съжаление живеем в сбъркано общество. Жалко, че живеем с това в 2019 година. На терена не успях да видя нищо, но в съблекалнята след това видях повторение. Момчетата ми показаха. Този човек хвърли запалка по мен. 

"Опитвам се да играя и това да не ми пука. Опитвам да гледам напред. За съжаление това се случва на някои стадиони. Случи се тук, случваше се в Украйна с мои приятели. Тъжно е, но трябва да държим главите си високо и да забравим. 

"Не трябва да им даваме внимание защото точно това искат. Аз говорих с рефера след мача, те ще опитат да направят нещо по въпроса, но това е.

"Всички сме еднакви, без значение цвета на кожата ни, косата или пола. Ние идваме от едно място и отиваме на едно място когато всичко приключи. Благодаря на Бог за това, че имам много приятели тук в съблекалнята и те ме подкрепиха и прегърнаха, като Лингард. Аз не искам да мисля за това, искам просто да продължа."

  Сподели
209