Пюел за Варди: Той е като дете


И. Ангелов

Пюел за Варди: Той е като дете

Бившият бос на Лестър Сити, Клод Пюел, сподели мнението си за нападателя Джейми Варди, като го сравни с дете, което търси внимание. Но той настоя, че няма съжаления за слабия си период с Лестър. Заместникът на Пюел, Брендан Роджърс, държи тима на втората позиция във Висшата лига, най-близо до лидера Ливърпул, а Джейми Варди води в реализаторската листа с 14 гола, 3 повече от Тами Ейбрахам от Челси.

"Аз не съм имал проблем с Джейми. Джейми е добър човек, но понякога се държи като дете: трябва му подкрепа, трябва му внимание. Беше трудно за мен защото не съм англичанин, беше трудно да споделям и обяснявам чувствата си с него.

"Когато пристигнах в Лестър, той вкарваше много голове. Върна се от Световната купа контузен, не тренираше. Беше трудно за мен да го използвам постоянно. Трябваше ни много време с него.

"За мен не е изненада, че Лестър е на тази позиция този сезон. Това е същият отбор, плюс Айозе Перес. Това е същата стратегия. Удоволствие е да се гледа. Брендан свърши фантастична работа. Ако погледнете този отбор и си спомните онзи, който спечели титлата, целият стил е променен. Моята работа в началото беше да поставя основи на отбор, който да направи този прогрес възможен."

Лестър среща Астън Вила днес и ще може да отвори дистанция от 6 точки пред третия - Манчестър Сити.

  Сподели
124